Afspraak maken? Bel 06 - 46 11 53 41

Omdat ik moeite had met het maken van verbinding met anderen besloot ik, na het bekijken van websites van verschillende haptotherapeuten, een afspraak te maken met Astrid.
Door haar vriendelijke benadering, relevante oefeningen en het voeren van gesprekken samen heb ik geleerd om veel meer aandacht te schenken aan mijn gevoel en niet alleen maar alles met het verstand te bekijken. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik nu met meer enthousiasme en compassie in mijn relaties sta en dat ik stappen heb kunnen zetten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.
Bedankt Astrid, voor jouw vakkundige én intuïtieve begeleiding.

Een jaar geleden belde ik Astrid met de vraag: ”Ik heb chronische pijn, kan haptotherapie me helpen?”. Na een introductiegesprek besloten we samen een reis door mijn leven en lijf te maken. Het boek Het drama van het begaafde kind was voor mij de aanleiding om deze reis te beginnen.

Verdedigingswal
In mijn vroege jeugd ontwikkelde ik m’n eerste verdedigingsmethode: “wees behulpzaam, vrolijk en indien nodig onzichtbaar”. Ik voelde me toen niet welkom. Deze manier van omgaan met het leven werd normaal en gedurende mijn verdere jeugd en leven heb ik die verdedigingswal uitgebreid en dikker gemaakt. Deze manier van leven werd mijn handelsmerk. Ik was er altijd voor anderen, had tijd voor iedereen! Met mij was alles altijd goed. Niets aan de hand.

Hard werken
Naarmate ik ouder werd, kwamen er steeds meer teleurstellingen. Moeilijke en ook verdrietige periodes. Ik kon dat wel, zo is het leven! Door hard te werken verdween dat wat lastig was naar de achtergrond en ik concentreerde me zo snel mogelijk op een ander. Dat was des te eenvoudiger omdat ik verpleegkundige was, en er altijd wel iemand was die me nodig had!

Chronische pijn
Kortom, ik had een prima leven, totdat m’n lichaam zoveel aandacht ging eisen dat ik vastliep. Door poly artrose heb ik constant pijn en dat vraagt veel aandacht! Mijn eerste verdediging was: “Ik doe of het niet bestaat”. Vervolgens probeerde ik: ”Valt wel mee”. Maar naarmate de jaren verstreken en de hoeveelheid pijnmedicatie toenam, moest er toch iets gebeuren. Ik kon het niet alleen. Vandaar onze reis!

Laagje voor laagje
Dat ik dit nu schrijf, dank ik aan de haptotherapie. Het therapieproces verliep ongeveer als volgt. Ik begon met alle verdedigingstactieken die ik tot m’n beschikking had. Zoals: steeds het gesprek overnemen, veel en vlug praten, regelmatig op een ander onderwerp overgaan en verklaringen geven. Doordat Astrid op subtiele wijze korte maar krachtige vragen stelde, werd me dat langzaam maar zeker helder. Ik ervaarde de sessies en de weken daartussen als heel intensief. Mijn verdediging werd beetje bij beetje minder sterk en liet ik opmerkingen toe. Mijn verdedigingsschillen werden dunner. Na een uurtje samen praten, denken en wroeten in “het voelen”, soms met oefeningen of momenten van verstilling en rust op de behandelbank, begon het echte proces pas thuis!

Verwerken
Elke morgen deed ik mijn ontspanningsoefeningen en verdween ik in m’n “ei”; mijn veilige plek. Dan kwamen delen van de therapeutische gesprekken weer in mijn gedachten. Een voor een meldden ze zich. Bijvoorbeeld: ”Els, hoe voelt dat voor jou?”. Emoties kwamen los, mijn hele leven rolde voorbij. Ik voelde pijn, misselijkheid, onrust, angst en verdriet, veel verdriet.

Gaande het proces werden de emoties minder heftig en werd m’n lijf zachter en meer open. Nu voelt het of mijn gebutste leven in mijn kapotte lijf gaat passen. De pijn begint bij me te horen en is bijna een onderdeel van mij. Ik hoop dat ik door dit proces, wat nog volop gaande is, verder zal verzachten.
Op naar mijn volgende etappe!

Na een haptotherapie sessie bij Astrid ben ik meer aanwezig in mijn lichaam en minder in mijn hoofd. Dit maakt dat ik me rustiger en meer ontspannen voel, helderder ben en meer in het hier en nu. Ik ben nu al een paar maanden bij Astrid en merk dat ik meer vertrouwen krijg in wie ik ben en wat ik aankan. Mijn draagkracht is groter dan ik dacht. Dankjewel Astrid daarvoor.

Voor een 2e keer voor een Lomi Lomi massage bij Astrid geweest. wederom een mooie en fijne ervaring! Aanrader voor een ieder!

Ik kampte al enkele maanden met vage klachten, zoals onrustig gevoel, moeilijk in slaap komen, rugklachten, voordat een collega mij wees op haptotherapie. Zo kwam ik bij Astrid terecht. Al bij het kennismakingsgesprek voelde het voor mij dusdanig vertrouwd, dat ik samen met Astrid ben gaan werken aan mijn herstel.

In het begin had ik tweewekelijks een sessie, later werd dit maandelijks. Tijdens de sessies kreeg ik steeds meer gevoel in mijn lichaam terug en vielen puzzelstukjes over mijzelf op hun plaats. Hierdoor leerde ik hoe ik met bepaalde situaties omga, en dat ik op die situaties kan inspelen door mijn grenzen te kennen en aan te geven.

Astrid is een fijn luisterend oor, legt alles rustig uit zonder een waardeoordeel te geven. Na ongeveer een half jaar hebben Astrid en ik de sessies beëindigd. Ik ken mijn grenzen beter, voel mij rustiger en begrijp de signalen van mijn lichaam beter.

Ik ben de laatste tijd steeds zekerder en voel me ook beter. De spanning van je hoofd naar je lijf overbrengen helpt.

En heel bedankt voor het helpen!

"Ben nu ongeveer 5 weken bezig met haptotherapie. En wat een ervaring!!!Allereerst het prettige gevoel dat Astrid je geeft, waardoor je je volkomen op je gemak voelt, wat denk ik een eerste vereiste is. Goed luisterend zonder oordeel kon ik in eerste instantie mijn verhaal doen, alleen dat al voelt bevrijdend. Wat blijkt althans in mijn geval en wat door de haptotherapie boven komt, dat je lichaam zoveel emoties opslaat waar je je totaal niet van bewust bent. Je gaat maar door en negeert alle signalen die er wel degelijk zijn totdat het op een bepaald moment gewoon genoeg is, je kan niet verder, je blokkeert en dat is wat je niet wil. Gelukkig kwam haptotherapie op mijn pad. Er komen heel veel onverwerkte dingen boven, zowel in mijn hoofd als lichamelijke reacties. Het voelt als een bevrijding en uitdaging hier eindelijk mee aan de slag te kunnen. Want is dat niet wat we bijna allemaal willen? Rust in ons hoofd en daarmee ook rust voelen in ons lichaam, waardoor we ons verdriet niet vasthouden, met de daarbij gepaard gaande lichamelijke klachten, maar ze uiteindelijk een plekje kunnen gaan geven.

Ik kijk uit naar elke volgende sessie die me steeds meer inzichten geeft. Haptotherapie komt voor mij op het juiste moment. Iedereen die aan zijn lichaam voelt dat er moet iets veranderen zowel geestelijk als lichamelijk, kan ik haptotherapie absoluut aanraden."

"Ik kijk er naar uit als de dag waarop onze afspraak staat is aangebroken. Even een kadootje voor mezelf. Even weer rust en aandacht voor mezelf. Door de haptotherapie ben ik gaan beseffen dat ik een lijf heb. Door alle hectiek van alle dag en mijn rugzak vol met ervaringen leefde ik meer op de automatische piloot en in mijn hoofd. Door een veilige basis opgebouwd te hebben, en de respectvolle benadering van Astrid zit ik nu veel meer in mijn eigen lijf en durf ik mijn gevoel steeds meer toe te laten. Zo kom ik langzamerhand weer bij de mensen. Ja, ook letterlijk! Ik voel meer ruimte in mezelf en laat wat er in mijn lijf gebeurt steeds meer toe. Ben echt heel dankbaar voor dit proces. Dank je wel Astrid! "

Meer weten?

Wil jij meer weten over haptotherapie of wil je weten of mijn behandeling bij je past? Bel 06 – 46 11 53 41 voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Of vul hieronder je gegevens in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. Het kennismakingsgesprek duurt maximaal een half uur en is bedoeld om wederzijds kennis te maken, om globaal op jouw hulpvraag in te gaan en je wat meer over haptonomie te vertellen.

* Graag invullen

Astrid Rosendaal Haptotherapie
Gezondheidscentrum Poortzorg
Gebouw Griendpoort
De Vriesstraat 20
3261 PC Oud-Beijerland

06 - 46 11 53 41
info@astridrosendaal-haptotherapie.nl
www.astridrosendaal-haptotherapie.nl
VVH registratienummer 699a
AGB-code 90060101

Facebook
LinkedIn