Astrid Rosendaal Haptotherapie

Veelgestelde vragen haptotherapie

 

Hoeveel sessies zijn er nodig?

Het aantal sessies dat nodig is, verschilt per persoon. Daarnaast is het ook afhankelijk van uw hulpvraag. Zodra u allebei na de 1ste evaluatie besluit samen verder te gaan met de begeleiding, dan stelt de haptotherapeut een behandelplan voor u op, de doelen en evaluatiemomenten worden daarin verwerkt. Uw therapeut bespreekt vervolgens het behandelplan met u.


Heb ik een verwijzing nodig en wordt het vergoed?

U heeft geen verwijzing van uw huisarts nodig. U kunt rechtstreeks een afspraak met een haptotherapeut maken. Declaraties van haptotherapeuten die bij de Vereniging van Haptonomen (VVH) zijn aangesloten, worden door veel zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed uit de aanvullende verzekering.

Bekijk hier het vergoedingenoverzicht op de website van de VVH.


Kan haptotherapie gecombineerd worden met andere therapie?

Ja, als beide therapeuten hiervan op de hoogte zijn, dan kan dat vaak. Als u of één van de therapeuten overleg wenst, dan kan dat alleen met uw toestemming.

Twee therapieën naast elkaar kan een gunstige wisselwerking hebben. Zo kan het zijn dat de gevoelde ervaringen in haptotherapie u verder in uw proces helpen dan alleen maar praten. Bovendien kan het zo zijn dat de haptotherapie, u bij een psycholoog of psychotherapeut helpt met het ordenen van gevoelens.


Word ik aangeraakt tijdens een sessie?

De haptotherapeut zal voelen wanneer dat wenselijk is en kan. Uiteraard wordt dit tijdens de behandeling zorgvuldig met u overlegd. Daarbij heeft u altijd de keuze om nee te zeggen. Bedenk hierbij wel dat direct contact op de behandelbank een belangrijk onderdeel van uw behandelplan kan zijn, door het contact kan er ruimte ontstaan om te voelen.


Wat is het verschil tussen een haptonoom en een haptotherapeut?

Met haptonoom wordt degene aangeduid die binnen zijn/haar eigen beroep op haptonomische grondslag werkt. Hij/zij heeft uitsluitend een basisopleiding haptonomie gevolgd.

De haptotherapie is een therapievorm die in Nederland is ontstaan als een van de toepassingen van de haptonomie. Een haptotherapeut heeft minimaal een vierjarige beroepsopleiding gevolgd.

Een GZ-Haptotherapeut is aangesloten bij de Vereniging van Haptotherapeuten VVH.


Waarom haptotherapie?

Als er geen evenwicht bestaat tussen gevoel en verstand, tussen dat wat men moet, wil of kan, kunnen klachten ontstaan van lichamelijke en/of psychische aard.

De haptotherapeut leert u voelen!


Meer weten?

Maak gerust een afspraak, zodat we samen jouw hulpvraag kunnen onderzoeken. Bel 06 – 46 11 53 41 of vul hieronder je gegevens in. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.