haptonomische coachingHome > Alles over haptonomie > Haptonomische coaching

Wat is coaching haptonomie en bewustzijn?

Mijn coaching is gebaseerd op haptonomie  en bewustzijn. Meer concreet betekent dit dat jij jezelf gaat ontwikkelen op basis van gevoel en intuïtie. Bij andere vormen van coaching word jij veelal aangesproken op basis jouw denken om te proberen een positief effect op jouw gevoel, gedrag en motivatie te bewerkstelligen. Bij haptonomische coaching gaan we dus uit van je gevoelsbeleving, dit helpt je jouw bewustzijn te vergroten.

Verschil haptonomische coaching en haptotherapie

Hoewel er ook zeker overeenkomsten zijn tussen haptonomische coaching en haptotherapie, is er één groot verschil tussen beide vormen. Bij haptotherapie is er meestal sprake van een lichamelijk of geestelijk probleem, waarbij je intensievere ondersteuning nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een burn-out, trauma, chronische pijnklachten of kanker. Bij haptonomische coaching gaat het puur om jezelf verder op persoonlijk vlak te ontwikkelen. Je gaat aan de slag met vragen zoals ‘Wie ben ik nou echt? Wat drijft mij? Wat belemmert mij?’.

Voordeel coaching haptonomie & bewustzijn

Het voordeel van coaching op basis van haptonomie en bewustzijn is dat jij zaken vanuit je gevoel helder krijgt. Hierdoor is er vaak meer mogelijk dan als je dit vanuit rationele gedachten doet. Het maakt je meer bewust van wat je doet of niet doet. Je krijgt onder meer inzicht in wat je onderliggende overtuigingen en denk- en gedragspatronen zijn en hoe die in verhouding staan tot jijzelf, jouw ambities en anderen in jouw omgeving. En niet onbelangrijk, wat doet dit op gevoelsniveau met jou? Dit alles bij elkaar helpt jouw keuzes te maken en voorkomt dat jij op termijn weer in oude patronen terugvalt.

Aanpak coaching haptonomie & bewustzijn

Allereerst stellen we het doel vast waar jij aan wilt werken. Daarna gaan we samen in gesprek en doen we een aantal oefeningen. Stap voor stap word jij je meer bewust van je talenten en ambities. Tussendoor plannen we evaluatiemomenten in, zodat we kunnen bepalen of jij je doel al bereikt hebt en hoeveel sessies je eventueel nog nodig hebt.

Alternatief voor loopbaancoaching

Coaching op basis van haptonomie & bewustzijn is een uitstekend alternatief voor loopbaancoaching. Het kan je prima helpen bij vragen zoals:

  • Wat zijn nou precies mijn ambities?
  • Past deze functie écht bij mij?
  • Zo niet, wat past er dan wél bij mij?
  • Ik wil graag duidelijke keuzes kunnen maken
  • Hoe kan ik beter mijn grenzen bewaken?

Wist jij dat werkgevers vaak bereid zijn een coachingstraject geheel of gedeeltelijk te vergoeden? Bespreek daarom altijd eerst met je werkgever wat de mogelijkheden zijn.

Meer weten?

Wil jij meer weten over coaching haptonomie & bewustzijn of wil je weten of mijn begeleiding bij je past? Bel 06 – 46 11 53 41 voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Of vul hieronder je gegevens in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. Het kennismakingsgesprek duurt maximaal een half uur en is bedoeld om wederzijds kennis te maken, om globaal op jouw hulpvraag in te gaan en je wat meer over de coaching te vertellen.