Home > Alles over haptonomie > Haptonomie & seksualiteit en intimiteit

haptotherapie kan veel voor je doen op het gebied van seksualiteit en intimiteitHaptotherapie & seksualiteit en intimiteit

In onze maatschappij lijken seksuele taboes nauwelijks te bestaan. In de media lijkt alles getoond en besproken te kunnen worden. Op het individuele vlak lijkt dit echter allemaal niet zo vanzelfsprekend, en spelen er problemen die bijna iedereen wel zal herkennen.

Het bespreken van seksuele wensen en behoeftes, maar ook het aangeven van grenzen kan nog steeds erg lastig zijn. Het ontbreekt ook soms aan kennis over seksualiteit of bestaan er bepaalde ideeën over hoe seks zou moeten zijn. En kunnen er vragen spelen van  ‘hoe het hoort’ tot problemen naar aanleiding van een ziekte, depressie, gebruik van medicijnen, na het krijgen van kinderen, invloed van de menopauze, ouderdom en vreemdgaan.

Haptotherapie kan veel betekenen op het gebied van voelen: in contact komen met je gevoelens, wensen en grenzen, aangeraakt worden, liefde geven en ontvangen, intimiteit, autonomie en verbondenheid, vertrouwen, kwetsbaarheid tonen en bovenal, leren genieten!

Eerste voorwaarde is wel dat je je lichaam kunt voelen. Dat betekent dat je de reacties van je lichaam ervaart en er betekenis aan kunt geven. Bijv. je kunt je moeilijk ontspannen, je spant je bekkenbodem (on)bewust aan, je houdt afstand, je vind het moeilijk om aan te raken en aangeraakt te worden omdat je dat niet gewend bent van huis uit, nare ervaringen, lichamelijke beperkingen enz.

Mocht je vragen hebben of problemen ervaren op seksueel gebied, weet dan dat je daarin niet de enige bent. In een veilige omgeving van de praktijkruimte is het vooral een opluchting om vrij over seksualiteit te kunnen praten en alle mogelijke vragen te kunnen stellen.

Ik luister zonder oordeel en probeer indien nodig kennis aan te vullen en ideeën aan te reiken om je seksuele relaties weer in balans te brengen zodat je er weer een goed gevoel bij kunt ervaren.

Meer weten?

Wil jij meer weten over haptotherapie of wil je weten of mijn behandeling bij je past? Bel 06 – 46 11 53 41 voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Of vul hieronder je gegevens in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. Het kennismakingsgesprek duurt maximaal een half uur en is bedoeld om wederzijds kennis te maken, om globaal op jouw hulpvraag in te gaan en je wat meer over haptonomie te vertellen.