Astrid Rosendaal Haptotherapie

Haptotherapie: juist in deze tijd!

Ik ben me er van bewust dat deze periode juist veel aanspraak doet op ieders welbevinden. De wereld wordt kleiner, de sociale ‘afleiding’ valt op veel gebieden weg. Juist wanneer veiligheid en sociale cohesie worden aangetast kan het gebeuren dat wij ons als mens ontregeld of ontheemd voelen.

Deze tijd vraagt van ons om goed naar ons lichaam te blijven luisteren. Uitstellen van behandeling kan op de lange duur tegenwerken, bijvoorbeeld omdat deze periode zo lang duurt dat je te lang in een ontkennings- of overlevingsstand blijft staan. Wanneer je ervaart stress op te bouwen, of je je weg niet kunt vinden in wat dit alles bij je losmaakt, aarzel dan niet om te bellen. Schroom niet om begeleiding te vragen. Het kan je net de ruimte geven die je nodig hebt om de signalen van je lijf op waarde in te schatten en stress- of andere klachten te reguleren.

“Na het lezen van je bericht naar aanleiding van de coronacrisis was ik even stil. Je betrokkenheid en professionaliteit is indrukwekkend. Ik denk dat je heel veel cliënten in deze ingewikkelde tijd tot grote steun bent.”

Hoe kan ik je nu helpen?

Ik mag weer mijn volledige dienstverlening in mijn praktijkruimte aanbieden. Uiteraard met inachtneming van de hygiënemaatregelen die momenteel overal gelden. Een afspraak in mijn praktijk is, inclusief de aanraking, dus weer gewoon mogelijk. Je ontvangt voorafgaand aan de geplande sessie van mij de specifieke praktijkrichtlijnen die ik hanteer. Voor elke afspraak kun je deze lijst van maatregelen hier checken. Elke keer als er nieuwe inzichten bekend worden kunnen daar nieuwe maatregelen uit voort komen. De nieuwe praktijkrichtlijnen pas ik dan hier aan.

Wil jij op dit moment misschien toch liever direct persoonlijk contact zoveel mogelijk vermijden? Geen probleem, ook dan kan ik je helpen. Voelen en contact maken gaat over geraakt worden, zodat je verbinding kunt maken met jezelf en de ander. Normaal gesproken doen we dit tijdens haptotherapie veel via aanraking, maar gelukkig staan er ook andere krachtige middelen tot onze beschikking. Door middel van een gesprek of een oefening kunnen we namelijk ook heel goed voelen en geraakt worden door de ander. Via een beeldbelsessie of een wandelsessie kan ik je een aangepaste sessie aanbieden. In de afgelopen weken hebben die tot mooie, boeiende en creatieve sessies geleid en daarnaast nieuwe inzichten gegeven over hoe om te gaan met ruimte binnen de beperkingen (innerlijke ruimte, ruimte thuis, ruimte op werk, ruimte tussen mensen). Wil je hier meer over weten? Neem gerust contact met mij op.

Hygiënemaatregelen

 • Blijf thuis bij klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Kom dan niet naar de praktijk maar bel af, ook op de dag zelf. Uiteraard zal ik geen no-show tarief hanteren.
 • Behoor je tot een kwetsbare groep? (Ouderen en personen met verminderde weerstand) Neem dan contact op voor overleg over je afspraak.
 • Wij geven elkaar nu even geen hand.
 • Ik wil je vragen om voor en na de sessie je handen te wassen in de aanwezige toiletruimte.
 • Bij binnenkomst moet ik je vragen of je corona-gerelateerde klachten hebt, of een van je gezinsleden.
 • De aanraking mag weer. Dit betekent ook dat de behandelbank weer gebruikt kan worden. Ik wil je vragen zelf een handdoek mee te nemen naar de praktijk.
 • Ik bied thee en koffie aan in de praktijk. Voel je vrij, als je je daar prettiger bij voelt, zelf een drinkflesje mee te nemen.

Wat ik doe

 • Goed in de gaten houden dat er geen mensen met klachten de praktijk binnen komen.
 • Ik plan voldoende ruimte in tussen de afspraken zodat er tijd is de ruimte te ventileren en te reinigen.
 • Bij het minste vermoeden van besmetting van mezelf zal ik thuisblijven, je informeren en afspraken afzeggen. Dit betekent ook dat ik kort voor de tijd een afspraak kan afzeggen.

De behandelruimte

 • Zorgen dat de ruimte regelmatig geventileerd wordt. Ik zal de deur voor je openmaken, zodat je niet onnodig de klink hoeft aan te raken. En ook na de behandeling de deur voor je openen.
 • Letten op mijn persoonlijke hygiëne en zoals altijd was ik mijn handen voor en na iedere behandeling.
 • Zorgen dat de praktijk goed schoon is en dat oppervlakte die vaak aangeraakt worden steeds worden schoongemaakt.
 • In de wachtruimte staan minder stoelen dan normaal gesproken, met afstanden van 1,5 m. Er zijn geen tijdschriften meer aanwezig.

Behandeling/persoonlijke beschermingsmiddelen

In de praktijk zijn beschermende middelen zoals mondkapjes en handschoenen aanwezig. Ik maak zelf in principe niet gebruik van een mondkapje. Dat is volgens de richtlijnen ook niet nodig. Mocht jij je daar wel prettiger bij voelen, laat dat dan vooral weten. In de praktijk heb ik mondkapjes voor mijn cliënten en eventueel voor mezelf.

Vragen?

Als je vragen hebt mag je me gerust mailen of bellen: 06 – 46 11 53 41 of info@astridrosendaal-haptotherapie.dedi0233.zxcs.nl