Afspraak maken? Bel 06 - 46 11 53 41

Soms loopt het even anders

Vandaag voor het eerst begonnen met het schrijven van een Blog (de hoofdletter is niet toevallig). Een grote uitdaging om mijzelf de ruimte te geven zonder censuur te schrijven! Maar het verlangen om mijn overpeinzingen, gedachten en gevoelens aan het papier toe te vertrouwen en te delen met een ander, is inmiddels groter dan de angst om fouten te maken.

Uitstellen

Na het zoeken van de juiste afbeeldingen en schrijven van wat tekst, besloot ik even mijn laptop aan de kant te schuiven en wat yoga oefeningen te doen. Ik voelde me moe en overvol en had afstand nodig. Ik was natuurlijk nog een beetje aan het uitstellen.

Te heftig

Maar toen ik mijn pc weer opstartte schrok ik want mijn tekst was verdwenen. Ik was boos en vooral gefrustreerd. En daarna voelde ik me even moedeloos. En ik had wel in de gaten dat het heftiger voelde, dan paste bij de situatie.

Wat erachter zat

De emoties moesten eruit: een flinke mep op mijn laptop, even ‘stampen’ op de vloer, even schelden. En ik smeerde een boterham met nijd, die niet smaakte. Toen kwamen de tranen. En begreep ik waar al die heftige gevoelens vandaan kwamen. Het ging natuurlijk niet alleen om de tekst, maar vooral om mijn verdriet over het verlies van mijn bonuszoon Martijn, nu precies 1 jaar geleden.

Verborgen lading

Het gebeurt wel vaker dat je je onrustig, gespannen en moe voelt zonder dat je dat precies kunt plaatsen. Zulke onduidelijke heftige emoties dragen vaak een lading in zich van oude pijn of nog niet voldoende geuit verdriet of boosheid. Dat was bij mij nu ook het geval.

Gelukt

Na de tranen voelde ik me rustiger en ontstond er ruimte om weer wat te verzachten. En ik kon weer verder met het schrijven van de tekst. Die heel anders werd dan ik aanvankelijk voor ogen had. Mijn eerste blog.

de verborgen laag

Geef een reactie

Astrid Rosendaal Haptotherapie
Gezondheidscentrum Poortzorg
Gebouw Griendpoort
De Vriesstraat 20
3261 PC Oud-Beijerland

06 - 46 11 53 41
info@astridrosendaal-haptotherapie.nl
www.astridrosendaal-haptotherapie.nl
VVH registratienummer 699a
AGB-code 90060101

Facebook
LinkedIn