Contact in nabijheid, ook op afstand

Contact in nabijheid, ook op afstand

Ik hou enorm van mijn werk en van het contact met cliënten; ik ben mijn ‘hele leven’ al als hulpverlener werkzaam. Contact betekent ‘met gevoel’ (con-tact=met gevoel). En juist het contact staat centraal in de haptonomie.

Er zijn verschillende vormen van contact maken. Gek genoeg kan het op twee tegenstrijdige manieren tot stand komen, namelijk door dichtbij te komen (fysiek en emotioneel aanraken), maar ook juist door los te laten (op afstand).

Uiteindelijk gaat contact over het in verbinding zijn met jezelf en met je omgeving. Letterlijk contact maken we via ons tastzintuig, door middel van aanraking. Maar ook op afstand kun je voelend in contact zijn. Bijvoorbeeld met een steunend gesprek of door een kaartje te sturen aan iemand die er alleen voor staat.

Mijn hart is geraakt door de stroom van alle mooie initiatieven die ontstaan om elkaar te steunen, ook op afstand. Wat een enorme inzet, kracht, liefde en creativiteit ook. Dat geeft vertrouwen!

 

Wil je op de hoogte blijven van mijn blogs? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief!

Geef een reactie